За нас

СУ за ученици с увреден слух „Проф. Д-р д. Денев“ в град София е първото и най-голямо училище не само в България, но и на целия балканския полуостров.

В училището учениците се обучават по програмата на общообразователното училище и имат допълнително специални предмети насочени към развитието на слуховите и говорните им възможности. Групите и класовете са между 8 и 12 деца, което позволява индивидуален подход и внимание към всяко дете.

Завършват средно образование и дипломата им е напълно равностойна на тази, която получават учениците от общообразователните училища и с нея могат да продължат обучението си след това във висше учебно заведение или да изберат да се реализират професионално в една от изучаваните професии.

Сградата на училището е с уникална архитектура построена специално за деца с увреден слух и съобразена изцяло с техните особености, нужди и потребности.

Приемат се деца от цяла България с различна степен загуба на слуха, както и деца с множество увреждания и се осигурява безплатен пансион и храна за учениците.

Предлага се пълен цикъл на обучение от раждането / яслена възраст/ до завършването на професионални паралелки по търсени и желани професии с добра реализация – кулинар и мебелист като получават и ІІ професионална степен .

Училището е иновативно и предлага на своите ученици възможности да се развиват в областта на спорта и изкуствата като могат да избират освен традиционните спортове и такива като фехтовка, снукър, дартс, билярд и други.

Възпитаниците на нашето училище са национални състезатели и представят България в олимпиадата за глухи и други престижни международни състезания.

Предлагат се възможности за арт терапия – работа с глина, хипотерапия, изотерапия и други, разполага със сензорна зала.

Предлага над 12 вида извънкласни дейности – художествена тъкан, приложни дейности, интерпретация на песни и танци с жест и ритъм, автентичен фолклор, както и такива от стем направленията – астрономия, екология, математика, приложна физика и други.

Училището участва в много проекти и осигурява обмяна на опит на ученици и учители в българия и чужбина.

Училището осигурява целодневно обучение в едносменен режим с ежедневна индивидуална рехабилитация на слуха и говора за всеки ученик.

Училището подкрепя ресурсно всички деца и ученици, които се обучават на територията на град София в общообразователни детски градини и училища, както и всички кохлеарно имплантирани на територията на цяла България, при които имплантацията е извършена в София. Осигурява интензивна пред и след оперативна рехабилитация.

SU

БАЗОВО УЧИЛИЩЕ КЪМ СУ “СВ. КЛ. ОХРИДСКИ“ ЗА ПОДГОТОВКА НА СПЕЦИАЛИСТИ

В СУУУС „Проф. Д-р Д. Денев“ се подготвят бъдещите специалисти, както в България, така и от чужбина. Студенти на практика и текущо хоспитиране идват от Тайланд, Гърция, С.Македония, Сърбия, Кипър, дори и от Финландия.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.